de GEBOORTE van Secretos Ibéricos

de GEBOORTE van Secretos Ibéricos

Secretos Ibéricos ontstond als reactie op de massaproductie van voeding, de uniformiteit van smaken en de groeiende onverschilligheid ten aanzien van het product: wat we eten, waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt.

Na jaren gewerkt te hebben in de grootdistributie, zowel in Spanje als in België, werd de hunker van Elise naar het authentieke steeds groter. Eerst als aankoopster en later als verkoopster bij verschillende distributieketens, zag ze van dichtbij hoe meer en meer leveranciers moeite kregen het hoofd boven water te houden. De onophoudelijke strijd om de klant samen met de dalende verkoopsprijzen zetten een steeds grotere druk op de marges van de leveranciers, wat vaak hun einde betekent.

Bekende merken die immer garant stonden voor de beste kwaliteit gingen internationaal en werden zo groot dat ze hun productieprocessen moesten industrialiseren en hun grondstoffen op grote schaal gingen aankopen, wat niet altijd het unieke van de smaak tegoed kwam.

Zoals vele andere landgenoten wou ook Elise hier iets aan veranderen. De beste koks van het land kopen boerderijen op om zelf hun dieren te kweken, ze telen hun groenten en fruit en gebruiken ze seizoensgebonden, onbekende planten worden omgetoverd tot lekkere kruiden, oude technieken om producten te conserveren krijgen een tweede leven …

De herinnering aan de pure smaken zie ze proefde in de tapasbars en "ventas" tijdens haar talrijke uitstappen doorheen Spanje, samen met de onvoorwaardelijke steun van haar Spaanse grote liefde en talrijke vrienden, deden haar dromen ... Het werd een zoektocht naar de beste ambachtlui en hun producten doorheen dat grote onherbergzame land met duizend landschappen. Die smaken zou ze naar België brengen, naar de mensen die ze weten te waarderen. En zo gebeurde …

Secretos Ibéricos is een PASSIE voor echte smaken.

Secretos Ibéricos is een UNIEKE SMAAKBELEVING.

Secretos Ibéricos is een EERBETOON aan het naakte product.

wat is ECHT aan onze producten

wat is ECHT aan onze producten

TRUE tastes = ECHTE smaken

ONVERVALST . geen artificiële smaakversterkers . geen kleurstoffen . geen chemische bewaarmiddelen . vaak gluten -en lactosevrij .

EERLIJK . respect voor de omgeving en het dier .

WAARHEIDSGETROUW . wat je ziet is wat je krijgt .

PUUR . vers . van de natuur op je bord .

AUTHENTIEK . smaken van toen . volgens eeuwenoude recepten en tradities . ambachtelijk .

NO-NONSENSE . vrij van poespas . focus op product . ongecompliceerd .

ons MANIFEST

ons MANIFEST

WEET wat je eet. lees de INGREDIËNTEN . HOU van de natuur . GENIET van wat je eet . voeding is de benzine van het lichaam zoals water dat is voor een bloem, hou het zo ZUIVER mogelijk . BEGRIJP het product . proef met al je ZINTUIGEN . hou het SIMPEL, een goed product hoeft geen camouflage . eet minder maar BETER . ARTISANAAL = gemaakt met LIEFDE en PASSIE, met oog voor DETAIL, ga voor voeding met een ZIEL, KWALITEIT komt vóór kwantiteit . begrijp de PRIJS . onvervalste SMAAK is wat telt . ontdek de esthetiek van EENVOUD . koop brood bij de bakker, vlees bij de slager en groenten bij de groenteboer . eer het AMBACHT en garandeer zijn voortbestaan . respecteer de SEIZOENEN . laat je VERRASSEN en ONTDEK nieuwe smaken . eet SAMEN .

RESPECTEER de producent .

voedsel is WAARDEVOL .

¡ EET MET SMAAK, LIEFDE & PASSIE !

voor WIE

voor WIE

Secretos Ibéricos is een groothandel van Spaanse & Portugese delicatessen die zich richt aan eenieder die de kwaliteit van het product boven alles plaatst. We onthullen de vaak onbekende en onbeminde gastronomische geheimen van het Iberische schiereiland.

Secretos Ibéricos is voor éénieder die op zoek is naar nieuwe smaakbelevingen, voor hen die houden van producten met een verhaal en die het artisanale boven het industriële plaatsen, zij het een restaurant, een cateraar, een delicatessenwinkel, een bedrijf of een particulier.

De site onthult slechts enkele van de "artisans" die Secretos Ibéricos vertegenwoordigt. Wens je het volledige aanbod te leren kennen, kan je niet wachten om te proeven, heb je interessante links, zoek je een specifiek product die je smaakpapillen streelden in Spanje of Portugal, wil je weten waar je onze producten kan vinden of wil je gewoon iets kwijt … LAAT VAN JE HOREN via het contactformulier in LET'S TALK!