Abella Miel

Abella Miel

Power Honey uit bosrijk Galicië

Abella Miel staat voor 100% zuivere en ongefilterde honing uit afgelegen bosrijke gebieden van Galicië.

Galicië, met zijn rotsrijke en ruwe kust, zijn groene en vruchtbare valleien, zijn bosrijke bergen met overvloedige vegetatie, is een streek met een diepgewortelde geschiedenis. Sinds mensenheugenis is deze regio een bron van spirituele en culinaire inspiratie. De pelgrims bewandelen de paden van de legendarische "Camino de Santiago", de netten van de vissers vangen de exclusiefste zeevruchten, topwijnen als Albariño en Godello vloeien er en het landschap ligt bezaaid met oude historische boerderijen die topproducten produceren.

Deze streek behoudt zijn tradities en eert de natuur, net zoals "Abella Miel". Abella is "bij" in het Gallicisch.

Imkers Domingo, Fidel en Santi volgen de eeuwenoude technieken om op artisanale wijze honing te maken. Honing uit de bossen van Galicië is compacter (minder vloeibaar) en intenser van smaak omdat het voornamelijk afkomstig is van bomen: eiken, eucalyptusbomen, kastanjebomen en kerselaars. Daarenboven bevat deze honing meer propolis, wat de honing gezonder en dikker maakt. Propolis is een meestal donkerbruine, lijmachtige substantie die de honingbijen vooral uit de hars van de bomen halen en een werking heeft als een natuurlijk antibioticum. Daarnaast halen de honingbijen ook nectar uit de wilde planten en bloemen uit de streek.

Ook wordt deze honing, dit in tegenstelling tot de meeste industriële soorten, niet door een zeef met veel te fijne gaatjes gehaald, noch wordt ze overhit. Dit zorgt ervoor dat de honing zo puur mogelijk blijft en de vele goede en geneeskrachtige eigenschappen worden behouden.

Abella Miel gaat er prat op dat hun bijen veel betere honing geven omdat ze in alle rust van de natuur leven en niet in kunstmatige bijenkorven, ver van de met pesticiden bespoten landbouwgronden en de vervuilde en luidruchtige stadslucht.

De honingbij is de leverancier van natuurproducten zoals koninginnengelei, stuifmeel en propolis. Dit zijn dan ook de enige producten die worden toegevoegd aan deze honingcrème.

Abella Miel is een uitzonderlijke gezonde delicatesse, rijk aan vitaminen en anti-oxidanten. Het kan gebruikt worden als gezond zoetmiddel bij thee en is heerlijk als ontbijt met brood of yoghurt.

2
Abella Miel