Casa Gispert

Casa Gispert

Premium noten & gedroogd fruit

In een klein steegje in het hart van Barcelona, naast de kerk Santa María del Mar, richtte Mr. Josep Gispert in 1851 Casa Gispert op voor zijn zonen Enric en Alfons. Het was een magazijntje waar koloniale specerijen en andere producten afkomstig uit Noord-en Zuid-Amerika werden verhandeld onder de merknaam SABOR: koffie, thee, kruiden, cacao, saffraan en dergelijke. Later specialiseerden ze zich in het roosteren van koffie en noten en werden de initialen van de zonen aan de familienaam toegevoegd: E&A Gispert Roostermeesters.

Meer dan 160 jaar later is de wereld veel veranderd, niet Casa Gispert. De meubelen en het interieur van het winkeltje zijn onveranderd gebleven doorheen de jaren. Ook hun noten worden nog steeds in dezelfde houtoven geroosterd als toen, de oudste in zijn soort binnen Europa. Deze uitermate langzame en arbeidsintensieve wijze van roosteren geeft de noten een unieke licht gerookte smaak,wat je onmogelijk kan bereiken door het roosteren met gas of warme lucht, gangbare manier van roosteren vandaag de dag. Daarenboven gebruikt Casa Gispert enkel noten van de grootste maat (= de lekkerste maar ook duurste) en daarenboven, indien bestaande, van Spaanse origine. Spanje is een land met premium noten zoals llargueta en marcona amandelen, negreta hazelnoten, walnoten, pistachenoten, pijnboompitten …

In 1999 wordt hun trouw aan de traditie beloond met een Coq d'Or, een prestigieuse Franse erkenning toegekend door Les Gourmands Associés en worden ze benoemd tot één van de tien beste ambachtelijke voedingsproducenten van Europa.

Ook hun Spaanse gedroogde vruchten zoals de kleine "pajarero" vijgjes en Malaga rozijntjes zijn een onvergelijkbare delicatesse, heerlijk bij kazen of als gezond tussendoortje.

7
Casa Gispert
Casa Gispert
Casa Gispert
Casa Gispert
Casa Gispert
Casa Gispert