DON REINALDO

DON REINALDO

Delicatessen uit Galicië

In 1880 start Tomás Martinez Vilar met het pekelen van sardientjes in Riveira (Galicië), een klein dorpje in het hart van de Ria de Arosa. De Ria de Arosa wordt beschouwd als producent van beste zeevruchten-en schaaldieren ter wereld. Het is een grote inham van de Atlantische Zee in het land of ook een zeer brede monding van de rivier in de zee, een getijrivier die onder invloed staat van eb en vloed waar zout en zoet water zich mengen, de perfecte habitat voor de zeevruchten.

De fabriek werd generaties van vader op zoon doorgegeven tot ze in 1975 moet sluiten bij het overlijden van de laatste zoon. Tot Manuel Loureiro Pérez, chemicus en achterkleinzoon van Tomás, in 1989 een bedrijfje opricht dat zich specialiseert in het maken van semi-conserven van o.a. ansjovis en gerookte zalm. In 1993 heropent hij de fabriek van zijn overgrootvader en start met het maken van conserven "met toegevoegde waarde" waarmee hij zich wil onderscheiden van de vele andere conservenbedrijven uit de regio. Hij was bijvoorbeeld de eerste die algen bestudeerde, ze inblikte en commercialiseerde, een product dat tot dan toe geen herkenning kreeg in de gastronomie. Andere innoverende producten binnen de wereld van de conserven waren de koud gerookte visjes en vruchtvlees van zee-egel.

Er wordt enkel met de beste kwaliteit van grondstoffen gewerkt, deze worden met de hand gekuist en gestoomd om nadien al dan niet koud gerookt te worden op beukenhout (max. 30°C). Eens gerookt wordt een neutrale olijfolie toegevoegd alvorens gesteriliseerd te worden en verpakt in de mooie ronde doosjes van DON REINALDO.

Conservas en Ahumados Lou staat voor een puur product van topkwaliteit, verpakt in een doosje!

Wist je dat … vele conserven zoals sardienen en makreel beter worden hoe langer ze ingeblikt zitten, net zoals wijn. De vis-en schaaldieren krijgen een speciale textuur en smaak dankzij de olijfolie en ook de olijfolie krijgt een betere smaak. Echte liefhebbers en kenners laten conserven vaak jaren over hun houdbaarheidsdatum gaan!

9
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO
DON REINALDO