El Capricho

El Capricho

Ansjovis uit de Cantabrische Zee : exquise eenvoud uit Santoña

We bevinden ons in Santoña, Cantabria, een visserdorp met eeuwenlange traditie, de bakermat van de beste ansjovis ter wereld.

De geschiedenis van El Capricho is eenvoudigweg een bevlieging, een gril van enkele personen die terug wilden in de tijd om de smaak en kennis van de enige échte "anchoa del Cantábrico" te herontdekken. Deze ansjovis is een traditioneel, zeldzaam en exclusief product, het is het GOUD van de Cantabrische Zee.

El Capricho werkt enkel met de allerbeste ansjovis (Engraulis encrasicolus), gevist in het begin van de lente én in de Cantabrische Zee (FAO 27). Het volledige manuele proces van kuisen, zouten, filteren en verpakken gebeurt in Santoña zelf. Het zoutproces duurt gemiddeld tussen de 12 en 18 maanden, wat veel langer is dan vele andere grote namen. Dankzij dit lange zoutproces wordt al het vet verwijderd, krijgen de visjes een heel intens aroma, textuur en een uniforme kleur.

Eens uit de pekelvaten worden ze met koud water gewassen en gecentrifugeerd om het overbodige vocht uit de filets te halen, hetgeen heel uitzonderlijk is. Dit zorgt voor enerzijds een heel intense en uitzonderlijke smaakbeleving en anderzijds een langere houdbaarheid tot wel een jaar.

De ansjovis wordt dan zeer minutieus gekuist tot bijna geen enkel graatje overblijft. Dit is een heel tijdrovende bezigheid, maar verzekert topkwaliteit. Nadien worden ze ingeblikt in extra vièrge olijfolie van Castillo de Canena, één van de beste en bekendste namen binnen Spanje. Alternatief kan je ze ook verkrijgen in zonnebloemolie, dan wordt de olie enkel toegevoegd om de functie van bewaarmiddel uit te oefenen.

Absolute top delicatessen in een prachtig blikje ... een streling voor het oog en de smaakpapillen !

7
El Capricho
El Capricho
El Capricho
El Capricho
El Capricho
El Capricho