El Pèsol

El Pèsol

Membrillo, vijgengelei en andere perfecte compagnons van kaas

In de jaren '80 besluit Victor Trias om zijn kennis over fruit en de typische Catalaanse lekkernijen te bundelen en te commercialiseren. Hij selecteert de beste kweeperen en het mooiste fruit voor het maken van zijn "membrillo" en confituren. Membrillo is een absolute topdelicatesse, niet weg te slaan van elke zichzelf erende Spaanse kaasplank. Het is een pasta van kweeperen waarvan de smaak heerlijk combineert met een oude, harde kaas zoals Manchego, Zamorano …

Ook de vijgenpasta "figat" is overheerlijk in combinatie met kaas, maar dan eerder met blauwe kazen zoals Cabrales, Picón Bejes-Tresviso of verse en licht gezouten geitenkazen.

Deze producten zonder kleurstoffen, noch chemische conservanten of andere additieven kregen zo een goede acceptatie, dat Victor zijn aanbod heeft uitgebreid met enkele andere geleien en confituren zoals tomaten-en paprikaconfituur, ook heerlijk met brood en kaas. Ook de typische Catalaanse "cabell d'angel" behoort tot de topproducten. De typisch Catalaanse delicatesse "cabell d'angel" of confituur van vijgenbladpompoen met kaneel en gekonfijte appelsien wordt ook wel engelenhaar genoemd en is overheerlijk bij foie gras, kazen of gewoon met brood.

Zijn producten worden artisanaal gemaakt in zijn landhuis en van daaruit rechtstreeks naar de betere delicatessenzaken en restaurants in Europa verstuurd.

9
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol
El Pèsol