Finca Pascualete

Finca Pascualete

Artisanale rauwemelkse schapenkaas uit Trujillo

Tijdens de 2de wereldoorlog werkte de Amerikaanse CIA agente Aline Griffith in Spanje en ontmoette Luís de Figueroa, de baron van de Romanones, die later haar man zou worden. Zij werd niet alleen stapelverliefd op hem maar ook op zijn landgoed in Trujillo en besloot zich vol overgave toe te wijden tot het behouden van dit prachtige stukje natuur en het landbouw bedrijven.

Finca Pascualete gebruikt enkel melk afkomstig van hun eigen merino schapen, dewelke vrij rondlopen en grazen in een natuurlijke omgeving van meer dan 4.000ha, 1 van de grootste privé domeinen of "finca" van Zuid-West Spanje. Ze beheren en controleren elke stap van het productieproces, hetgeen de topkwaliteit van de kaas verzekert.

De 2 rivieren, de Magasca en Tamuja, die door het landgoed stromen zorgen voor zuiver water voor de dieren en voor een overvloed aan vegetatie. Struiken van zwarte bessen en jeneverbessen, eikenbomen en kruiden zoals zonneroosjes, rozemarijn en tijm vormen de basis van het natuurlijke dieet van de schaapjes. De schaapjes voeden zich op basis van alles wat dit uitzonderlijk ecosysteem te bieden heeft en drinken van het zuivere water van de rivieren, hetgeen fantastische rijke en lekkere schapenmelk levert. Het verzorgen en het melken van de dieren gebeurt met de meest moderne machinerie om een optimale hygiëne te verzekeren.

De verschillende kazen worden artisanaal gemaakt met plantaardig stremsel van distels. Deze unieke schapenkazen worden zeer gegeerd in steeds meer Europese landen en bovenal in Amerika waar ambachtelijke schapenkazen meer en meer uitzonderlijk worden.

11
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete
Finca Pascualete