Rauwe schapenkaas uit Extremadura

Finca Pascualete

  • Smeuïge schapenkaas met plantaardig stremsel
  • 100% geïntegreerde productie
  • Prachtig eco-systeem

Toen de Amerikaanse CIA-agente Aline Griffith in Spanje werkte tijdens WOII, ontmoette ze er Luís de Figueroa, baron van de Romanones. Ze werd stapelverliefd op hem en op zijn landgoed in Trujillo. Met een oppervlakte van meer dan 4.000ha is het één van de grootste privédomeinen of “finca” van Zuid-West Spanje. Wanneer ze trouwen, wijden ze zich vol overgave aan het behoud  van dit ecosysteem. Finca Pascualete is geboren.

De twee rivieren die door het landgoed stromen zorgen voor zuiver water en een overvloed aan vegetatie. Struiken van zwarte bessen en jeneverbessen, eikenbomen en kruiden zoals zonneroosjes, rozemarijn en tijm vormen de basis van het natuurlijke dieet van de merinoschaapjes. 

De dieren onderhouden op natuurlijke wijze de “dehesa” en tegelijk levert hun melk de lekkerste kazen op. De verschillende producten worden artisanaal gemaakt met plantaardig stremsel van distels. Elke stap van het productieproces is in eigen beheer, wat de topkwaliteit van de kaas verzekert. 

Deze unieke schapenkazen worden met de dag zeldzamer en zijn daardoor ontzettend gegeerd in de gastronomische wereld. 

Meer prachtige schapenkazen ? 

Proef ook de beste kaas ter wereld van Dehesa de Los Llanos.

Finca Pascualete