Andrés Gaviño
- Handgemaakte zoete en zoute crackers op basis van extra vierge olijfolie
- Familiebedrijf sinds de 19de eeuw
- Recepten en ingrediënten blijven onveranderd
De familie van kinderarts Andrés Gaviño’s verkocht gebakken zoetigheden in het Sevilla van de 19de eeuw. Met de restwarmte van de bakkersoven maakte het gezin hartige en zoete platte broodjes voor familie en vrienden.
Zo eenvoudig als de recepten waren, zo smaakvol en krachtig waren de ingrediënten: extra vierge olijfolie, tarwemeel, kaneel, amandel, rozemarijn, oranjebloesemwater,… Gaviño merkte op dat deze crackers lang bewaarden en veel voedingsstoffen bevatten, wat ze ideaal maakten om mee te geven met de vissers.
Vandaag worden deze crackers onder leiding van Manuel Gaviño nog steeds één voor één met de hand uitgerold en afgekruid voor ze kort gebakken worden en manueel verpakt in boterpapier.
Meer verfijnde crunchiness?
Proef ook de zuurdesem specialiteiten van Pan de Olivo, en de award winning chips van Bonilla a la Vista