Handgemaakte krokante crackers

Pan de olivo

  • 4 gistingsprocessen
  • Bevat 12% extra vierge olijfolie
  • Op basis van binnenshuis gerijpte zuurdesemstarter

Hoe eenvoudig de recepten van Pan de Olivo ook lijken, zoveel vakmanschap komt erbij kijken. Het doel van bakkerszoon Roberto Dominguez is om crackers te maken volgens dezelfde principes als zuurdesembrood. Het is langzaam en ingewikkeld proces dat veel inzet en vooral tijd vergt, maar waarvan het resultaat geen gelijke heeft. De moederdeeg zorgt voor luchtige, krokante en licht verteerbare broodjes.

Sinds de opstart van Pan de Olivo werkt de onderneming dan ook enkel met natuurlijke, lokale en hoogwaardige ingrediënten: extra vierge olijfolie, gedroogde kruiden, Spaanse bloem en een combinatie van bakkersgist en huisgemaakte zuurdesem van 2 weken oud. De vier gistingsprocessen en het manuele kneden van het deeg maken van Pan de Olivo een authentiek ambachtelijk toastje.

Regañas zijn een geliefde basis voor tapas in Andalusië. Je eet ze zo uit het vuistje, of in combinatie met allerlei Iberische vleeswaren, kazen, foie, patés of ander lekkers.


Meer verfijnde crunchiness?

Proef ook de zoete en zoute specialiteiten van Andrés Gavino en de award winning chips van Bonilla a la VistaPan de olivo