Biologische olijfolie als balsem voor de ziel

Hacienda Queiles

  • 11kg olijven per liter olijfolie
  • ongefilterde & biologische extra vierge olijfolie
  • prijswinnende almazarra met stenen molen

In het hart van Navarra, omgeven door natuurlijke rijkdom en diversiteit, produceert Hacienda Queiles een uitzonderlijke extra vierge olijfolie. De olie, geperst uit vroeg geoogste Arbequina olijven, combineert traditie met innovatie. 

De ijzige wind die er ’s winters door de olijfboomgaarden giert, maakt de bomen vrij van beestjes en bacteriën. Omdat de bomen ver uit elkaar staan, kunnen eventuele ziektes zich ook minder gemakkelijk verspreiden. Daardoor kan Hacienda Queiles volledig biologisch werken.

Met respect voor de olijven en het land overziet de familie elke stap zorgvuldig: van het handmatig oogsten en binnen de 2 uur malen, tot het zorgvuldig decanteren in geklimatiseerde roestvrijstalen vaten. Voor elke liter olijfolie wordt wel elf kilo olijven geperst, en omdat ze zo vroeg in het seizoen geplukt worden bevatten ze een maximale hoeveelheid antioxidanten. 

Het resultaat is Abbae de Queiles, een bekroonde olie, rijk aan smaak en laag in zuurgraad, die de essentie van kwaliteit en duurzaamheid belichaamt. 

Meer verfijnde lekkernijen uit Navarra? 

Proef ook de delicatessen van Alfar La Maja en El Navaricco

Hacienda Queiles