Onvervalste fleur de sel uit Mallorca

Flor de Sal d’Es Trenc

  • 100% puur boordevol gezonde mineralen
  • Final touch voor topgerechten
  • Geeft méér smaak met minder product

Sinds 2003 wordt in Mallorca, in samenwerking met verschillende topchefs uit binnen-en buitenland, Flor de Sal d’Es Trenc geoogst. Flor de sal of fleur de sel is in culinair opzicht het puurste en beste zout op de markt.

Het strand van Es Trenc bezit de ideale eigenschappen voor de productie van dit exclusieve topproduct: kristalhelder zeewater, veel zon, een zachte zomerbries die vanuit de Mediterraanse Zee het strand opwaait, een lage luchtvochigheidsgraad en een eeuwenoude traditie in het ontginnen van zout. Door de speling van zon en wind ontstaat er op de zoutbekkens een fijn vliesje van kristallen in bloemenvorm, “fleur de sel” genoemd.

Deze “zoutbloemetjes” worden artisanaal met de hand gewonnen om nadien te drogen onder een stralende zon. Het oogsten van de flor de sel is een  tijdrovend proces: per 35 m² wateroppervlak komt er slechts 1 kg van vrij. Ter vergelijking: slechts 40 à 50 ton flor de sal wordt gewonnen op jaarbasis, terwijl er met evenveel mensen wel 10.000 ton gewoon zeezout kan gewonnen worden op slechts twee weken.

Na het drogen wordt het zout al dan niet gemengd met zorgvuldig geselecteerde verse Mediterrane kruiden, specerijen, rozenblaadjes, zwarte olijven, zeste van appelsien of citroen.  Flor de sal d’Es Trenc was de eerste binnen Europa om fleur de sel te mengen met kruiden, en werkt samen met Michelin sterrenchefs om de juiste smaken te creëren. 

Echte kwalitatieve fleur de sel is dan ook duurder, maar veel gezonder en rijker in smaak, dan andere zouten. Het is rijk aan mineralen, oligo-elementen en magnesium. Niet toevallig kwam het als beste uit de Stifftung Warentest, dé referentie voor vele aankopers.

Meer kruiden en specerijen? 

Proef ook het zout uit de vallei van Añana of de saffraan van Molineta de Minaya.Flor de Sal d’Es Trenc