De pure traditie van Portugese conserven

Luças

  • Sardines in blik volgens Portugese traditie
  • Vol Omega 3 en anti-oxidanten
  • Once you go Luças, you never go back

Ben je ooit in Portugal geweest, dan heb je gegrilde vis gegeten met je voeten in het zand. De strandbars, waar de vis rechtstreeks uit de boten gehaald wordt, zijn een begrip in het hele land. Luças Conservas vangt die traditionele smaken in hun conserven: sardines, rillettes, inktvis, …

De vers gevangen vis wordt dagelijks vanuit Matosinhos, de haven van Porto, bij Luças geleverd. Vele ervaren vrouwenhanden maken de visjes schoon, waarna ze onder hoge druk gestoomd worden. Daardoor blijven alle waardevolle voedingsstoffen, zoals omega 3 en anti-oxidanten, maximaal bewaard. Daarnaast krimpt de graat en wordt het vlees zachter en subtieler van smaak. In de Franse conserventraditie worden sardines gefrituurd, wat een heel ander product oplevert. 

 

De smeerbare rillettes bevatten voor meer dan de helft vis en worden smeuïg op smaak gebracht door toevoeging van extra vierge olijfolie, tomaat, azijn en kruiden. Een perfect alternatief voor de smeerbare salades vol mayonaise, bovendien gluten -en lactosevrij. In Portugal worden ze in vele lokale restaurants meestal aangeboden samen met een mandje vers brood en olijven.

Meer sardines in blik ? 

Proef ook de gegeerde sardines en ventresca van tonijn van Don Reinaldo

Luças