Uitzonderlijke olijfolie van Arbequina olijven

Alfar la Maja

  • Extra vierge olijfolie met een heel lage aciditeit
  • Geperst uit vroeg geplukte lokale Arbequina olijven
  • 8kg olijven per liter olijfolie

Navarra is de moestuin van Spanje: de zomers zijn er heet, de winters grillig koud. De ijzige wind die er over de velden jaagt, maakt de olijfbomen gezonder en sterker. In deze regio rijpt ’s zomers de lokale Arbequina olijf, één van de kleinste Spaanse varianten waar olijfolie van uitzonderlijke kwaliteit uit geperst wordt. 

Roberto Garcia en zijn drie broers oogsten de olijven groen, wanneer ze nog niet volledig rijp zijn. Om de kwaliteit te garanderen, mogen de olijven niet op de grond vallen en moeten ze binnen enkele uren na de pluk gemalen worden. Dit resulteert in een olijfolie boordevol gezonde voedingsstoffen met een zeer lage zuurgraad van niet meer dan 0,1°. De zuurgraad geeft de zuiverheid van het hele proces aan, vanaf het moment dat de olijven van de boom worden geoogst tot het moment dat ze worden geperst en opgeslagen in de vaten. Het geeft zelfs aan hoe goed het is gedaan voor de oogst, want olijven met insectenbeten of kneuzingen door bijvoorbeeld hagel zullen de zuurgraad verhogen.

Meer verfijnde lekkernijen uit Navarra? 

Proef ook de delicatessen van El Navaricco en Hacienda Queiles



Alfar la Maja