“Pata Negra” die smelt op de tong

La Ultima Dehesa

  • Op natuurlijke manier gedroogde ibérico producten
  • Eeuwenoude duurzame eco-systeem
  • Eikelrijk dieet en beweging levert producten van de hoogste kwaliteit

In de natuurparken Sierra de Aracena en Picos de Aroche zoeken families Ibérico varkens (beter bekend als “Pata Negra”) vrij naar voedsel tussen de steeneikenbossen. Deze unieke honderdjarige bossen van eikenbomen worden  de “Dehesa” genoemd en vormt de perfecte habitat voor het Ibérico varken. 

Het Ibérico varken heeft als uitzonderlijke eigenschap dat het zowel intermusculair als intramusculair vet kan aanmaken, hetgeen een uitzonderlijk sappig en gemarmerd vlees oplevert. Het eikelrijk dieet en de beweging bevordert de smaak en vlees met een prachtige textuur, mooie dooradering en verfijnde smaak. 

Antonio, eigenaar van familiebedrijf La Ultima Dehesa, maakt op traditionele wijze jamón, lomo, salami, en paleta. Elk stuk vlees wordt eerst dagenlang met zeezout toegedekt en vervolgens heel langzaam in natuurlijke droogkamers gedroogd (tot soms wel drie jaar).

La Ultima Dehesa staat in het teken van duurzaamheid. De wroetende en grazende varkens dragen bij tot het ecosysteem van de regio, en helpen bodemerosie tegen te gaan. Daarbij wordt elk Ibérico varken met zorg grootgebracht tot het minimaal één jaar oud is en het vereiste gewicht heeft bereikt voor het geslacht wordt. 

Meer Ibérico specialiteiten?

Proef de prijswinnende jamón van Pais de Quercus uit Extremadura

La Ultima Dehesa