El Navarrico
- Natuurlijk ingemaakte groenten
- Geoogst en met de hand verwerkt in het familiebedrijf
- De gebrande en handgepelde puntpaprika's are to die for
Sinds Amalia en José meer dan vijftig jaar geleden startten met de verkoop van ingemaakte peulvruchten, puntpaprika’s en asperges, is de derde generatie aan het werk in de conservenfabriek in Navarra.
Deze regio wordt de moestuin van Spanje genoemd omdat de grond er uitermate rijk is aan voedingsstoffen. Verschillende producten zoals asperges, artisjokken en puntpaprika’s hebben een beschermde herkomstbenaming. De producten worden lokaal gekweekt, met de hand schoongemaakt, gekookt en gesteriliseerd.
Vooral de geroosterde puntpaprika’s, die met de hand gepeld worden, zijn to die for! Je kan ze verwerken in allerlei gerechten en sauzen of zo eten afgewerkt met een snuifje grof zout en lekkere olijfolie.
Ook de peulvruchten van El Navaricco behoren tot de beste van de markt. Zo zijn onder meer de kikkererwten een favoriet van Ottolenghi en gebruikt hij ze in vele van zijn recepten. Belgische sterrenchefs verwerken het “aquafaba” in het bokaaltje als veganistisch eiwit.
Meer verfijnde lekkernijen uit Navarra?
Proef ook de lekkere Arbequina olijfolie van Alfar La Maja en Hacienda Queiles