Ansjovis met meer dan 100 jaar traditie

Nardin

  • Ansjovis, makreel en bonito uit de Cantabrische Zee
  • Fabriek vlakbij de haven van Getaria
  • Vis wordt vers verwerkt onmiddellijk na vangst

De Siciliaanse overgrootvader van huidige eigenares Mila Oliveira, verhuisde begin 20ste eeuw naar de Cantabrische kust omdat de ansjovis er van de beste kwaliteit was. Het bleek een gouden combinatie te zijn: de Siciliaanse kunst van het zouten en heerlijke ansjovis. Vandaag werkt Nardin nog steeds volgens de tradities van honderd jaar geleden. 

Nardin verwerkt enkel duurzaam gevangen vis uit de Cantabrische Zee, en houdt nauwgezet het visbestand in de gaten. Nardin is dan ook een referentie binnen de sector, met behoud van een familietraditie.

Zowel de gezouten ansjovis, de ansjovis in azijn als op hout gerookte ansjovis zijn ware smaakbommen. Deze laatste is de absolute lieveling bij topkoks, is uniek op de markt en viel talloze keren in de prijzen. 

De mooie witte ansjovisfilets in azijn met zijn ideale zuurtegraad en zachte textuur zijn een must bij elk eervol aperitief. Afwerken met platte peterselie, look en lekker Arbequina olijfolie …

Nardin is ook één van de weinige fabrikanten die gecertificeerde bonito del Norte aanbiedt. Het label staat voor met de lijn gevangen bonito, in de baai van Vizacaya, vers en manueel verwerkt. De bonito wordt minimum twee jaar in hoogwaardige olijfolie “afgerijpt” voor die de fabriek verlaat. Dit geeft het product een onovertroffen smaak en fluweelzachte textuur …  opnieuw uniek op de markt.

Meer lekkers uit de Cantabrische Zee ? 

Proef ook de gezouten ansjovis van El Capricho en de boquerones van Bahía La Concha

Nardin

Interesse in Nardin?