Gerookt rood goud uit “La Vera”

Las Hermanas

  • Chilipepertjes gemalen in een stenen molen
  • Productieproces uit de zestiende eeuw
  • Geeft smaak en kleur aan elk topgerecht

Christoffel Columbus bracht het eerste chilipepertje mee waar vandaag nog steeds Pimentón de la Vera mee geproduceerd wordt. Het kruid, ook wel het rode goud genoemd, is zo uitzonderlijk omdat nergens anders ter wereld chilipepertjes gerookt worden. Meestal worden ze gedroogd in de zon of in industriële ovens. Pimentón de la Vera is zowel een natuurlijk kleur- en bewaarmiddel (bijvoorbeeld in chorizo Ibérico) als een manier om een rooksmaak te geven aan sauzen (salsa brava) en gerechten.

De streek van La Vera, gelegen tussen de bergen van Gredos en de rivier Tiétar, beschikt over een geprivilegieerd microklimaat voor het groeien van chilipepertjes. De familie van Miguel López maakt sinds 1940 pimentón onder de merknaam Los Extremeños. Nu, drie generaties later, is het merk Las Hermanas hun nieuwe product die onder de Denominación de Origin Protegida (DOP) de la Vera valt en dat zich exclusief richt tot topgastronomie.

Voor Las Hermanas zijn een constante topkwaliteit en een tot in de puntjes verzorgd productieproces het belangrijkste. Op elk deel van het proces wordt een minutieuze controle uitgevoerd, vanaf het telen, over het dagenlange artisanale drogen in rookkamers met eikenhout, tot het verpakken van het product.

Meer verfijnde specerijen?

Proef ook het zuivere zout van Sal de Añana, de saffraan van Molineta de Minaya of de Flor de Sal d’ Es Trenc

Las Hermanas